Financieel en fiscaal advies

Als uw sparringpartner denkt Peijs en Kloos graag met u mee. Onze breed opgeleide deskundigen kunnen u onder andere adviseren inzake:

  • Financiële en juridische bedrijfsstructuur
  • Starten van een nieuwe onderneming
  • Financieren en investeren
  • Overname, verkoop en bedrijfsopvolging
  • Financiële toekomstplanning
  • Estate Planning, testament en huwelijkse voorwaarden

Privé en zakelijk

Voor ondernemers lopen zakelijke en persoonlijke belastingkwesties vaak door elkaar heen. Wij denken graag met u mee over zowel uw zakelijke-  als persoonlijke fiscale situatie en helpen met het bepalen van uw fiscaal optimale situatie.

Nalatenschap

Een goed geregelde nalatenschap voorkomt juridische en belasting-technische problemen en levert een aanzienlijke belastingbesparing op. EstatePlanning is niet alleen interessant als u veel vermogen heeft of als u “op leeftijd” bent. Ook bij een kleiner vermogen en voor jonge mensen kan een verstandig plan veel voordeel opleveren voor later. Vroegtijdig beginnen te bouwen aan een bepaalde vermogensstructuur is verstandig om zo het meeste voordeel op te leveren voor de toekomst. U kunt hierbij gebruik maken van extra faciliteiten voor ondernemers! Voorkom dat u later zegt: als we dat geweten hadden!

Testament

Een testament is een document dat tijdens uw leven goed moet worden opgesteld. Het is van belang voor uw erfgenamen en voor de continuïteit van uw onderneming. Wellicht is het verstandig om al tijdens uw leven gebruik te maken van schenkingsregelingen en mogelijk de onderneming over te dragen aan uw kinderen (of iemand anders), om zo een grote belastingclaim te voorkomen.

Huwelijkse voorwaarden

Vaak worden huwelijkse voorwaarden opgesteld om te voorkomen dat de zakelijke schuldeisers zich kunnen verhalen op het vermogen van de partner. Ook wordt daarmee vaak geregeld dat de partner bij een echtscheiding geen aanspraak kan maken op het ondernemingsvermogen, zodat de voortzetting van het bedrijf in elk geval daardoor niet in gevaar komt.

Bewindvoering

Soms kan een meerderjarige zijn/haar financiële zaken zelf niet goed (meer) zelfstandig regelen. Als dit bij onze cliënten of niet-cliënten het geval is worden wij regelmatig gevraagd deze zaken waar te nemen. In voorkomende gevallen, op persoonlijk verzoek, kunnen wij, na goedkeuring kantonrechter, bewindvoering op ons nemen.

Second opinion / met u mee denken

Sommige financiële of fiscale problemen vragen om een kritische blik en een onafhankelijke mening. U kunt soms behoefte hebben aan een objectief en betrouwbaar administratiekantoor waarmee u vrijblijvend en zonder verplichtingen kunnen sparren over cijfers waarvan u vermoedt dat ze niet kloppen, over een geschil met de Belastingdienst of een advies dat niet goed voelt. We helpen u met het verhelderen van uw probleem en denken met u mee over de juiste aanpak van uw probleem. Zonder dat u ergens aan vast zit.

Peijs en Kloos is een allround administratiekantoor. U kunt bij ons met al uw vragen terecht. Als uw vraag niet in onze website benoemd wordt, wil dat niet zeggen dat wij u niet kunnen helpen: allround betekent dat wij van veel op de hoogte zijn en zo niet dan zoeken wij dit voor u uit. Loop even bij ons binnen, bel of mail en maak een afspraak met een van onze medewerkers.