Boekhouding en administratie

Boekhouding, loonadministratie, jaarrekening, belastingaangifte, begrotingen: niet de zaken waar de gemiddelde ondernemer warm voor loopt. Peijs en Kloos kan u deze zorg grotendeels uit handen nemen en wel precies op de manier die bij u past: u kunt de boekhouding zelf doen en alleen voor de belastingaangiftes bij ons komen; u kunt er ook voor kiezen om de boekhouding geheel of gedeeltelijk aan ons kantoor uit te besteden zodat u meer tijd overhoudt voor de zaken waarvoor u ondernemer bent geworden.

Salaris administratie

Als u personeel in dienst hebt, bent u verplicht een loonadministratie te voeren. Het is verstandig om, zeker als kleine onderneming , de loonadministratie uit te besteden, zodat u er zeker van bent dat de alle regels op de juiste manier worden toegepast.
Peijs en Kloos helpt u bij het opstellen van arbeidsovereenkomsten en het verzamelen van alle bijbehorende stukken en gegevens. Wij verzorgen de maandelijkse  salarisspecificaties en de jaaropgave voor werknemers  en doen de aangifte loonheffing voor u.  Kortom: u geeft aan wat er is afgesproken met de werknemer en wij zorgen dat dit juist in de loonadministratie wordt verwerkt. Wij geven tijdig aan u door wat er aan het personeel en de belastingdienst betaald moet worden.

Jaarrekening

Uiteindelijk resulteert al die administratie in een jaarrekening. Voor Peijs en Kloos is belangrijk dat deze begrijpelijk is. Wij bespreken deze bij voorkeur persoonlijk met u, zodat we zeker weten dat u precies weet hoe uw onderneming er financieel voorstaat. Voor BV’s verzorgen wij ook de deponering van de publicatiestukken bij de Kamer van Koophandel. Wij stellen de belastingaangifte samen en zorgen voor digitale aanlevering bij de fiscus.

Investeren en krediet

Voor het aanvragen van een krediet of het doen van een grote investering is vaak een begroting of prognose nodig. Wij helpen u bij het opstellen van een realistische en haalbare prognose.

Peijs en Kloos is graag sparringpartner van de ondernemer en streeft daarom naar  korte lijnen: u kunt altijd  bij ons binnenlopen. Ook per telefoon of mail zijn wij altijd snel bereikbaar voor uw vragen.